Quercy

juli 2002

In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 juli rijden we aan, richting midden Frankrijk. Aangezien het zwarte zaterdag is de 27ste, besluiten we om ’s nachts te rijden, wat erg goed bevallen is. Je kunt heerlijk rustig doorrijden. Tegen de ochtend beginnen er enkele moeilijke uurtjes te komen, maar met meerdere chauffeurs is dit goed op te lossen. We komen wel veel te vroeg aan en zoeken een schaduwrijke picknickplaats op. Dat is niet zo moeilijk in Frankrijk, want na enkele dagen komen we erachter dat picknicken hier een geliefde bezigheid is.. Een uur te vroeg zijn we bij onze gites. De eigenaresse is nog druk aan het poetsen omdat de vorige bewoners te laat vertrokken en wij weer te vroeg aankwamen. Gelukkig was een huisje al klaar zodat we daar op het terras konden zitten en een kop koffie konden zetten

TN_IMG_2751 TN_IMG_2752 TN_IMG_2754

De volgende dag gaan we gelijk iets ondernemen. Naar de Gouffre de Padirac. Een grottenstelsel met onderaardse rivier waarop je een boottocht gaat maken. Zeker de moeite waard en ook lekker koel met deze hitte. Eerst ga je met een paar honderd treden naar beneden en daarna stap je op een bootje met gids, die het een en ander verteld (wat bijna niet te verstaan is), vervolgens word je opgewacht door een andere gids, die je verder rondleidt langs onder andere een onderaards neer. Aan het eind van de route vaart het bootje je weer terug naar het beginpunt. Wel een beetje eng idee dat je zo diep onder de grond zit.

IMG_2719
Als we ’s avonds thuiskomen, met een hitte van 32 graden, blijken we ook nog geen water te hebben. Dat is dus werkelijk onmisbaar met dit weer. Gelukkig hebben we een zwembad om af te koelen. En ook handig om water uit te halen om de wc door te trekken. De eigenaresse wordt gebeld en komt ons diezelfde avond nog enkele flessen drinkwater brengen, zodat we koffie kunnen zetten, tanden poetsen etc. Het afgelegen dorpje, Carlucet genaamd, heeft in de winter 170 inwoners en tijdens het hoogseizoen ineens 400. Dit kan het waterleidingbedrijf niet aan. Dus in het hoogseizoen komt het wel vaker voor dat je zonder water komt te zitten. En wij zitten schijnbaar ook nog aan het einde van de watervoorziening. Dit noemen ze de charme van het leven op het Franse platteland.

29 Juli

Boodschappendag. De eerste maandag na het weekend van aankomst wordt er altijd flink wat eten en drinken ingeslagen. Het is vandaag bloedje heet. Eigenlijk te warm om iets te ondernemen, maar ja , een glaasje fris, een lekker koel wijntje en een glaasje bier is ook onontbeerlijk in de koelkast, dus toch maar even naar de Supermarche. Na thuiskomst moet ik gewoon een duik in het zwembad nemen om bij te komen en af te koelen. Heerlijk zo’n zwembad voor de deur.

In de loop van de middag komt de waterleiding ook weer op gang. En er steekt een harde koele wind op, heerlijk gewoon. ’s avonds trekt er een onweer over en we genieten ervan op ons overdekte terras.

 TN_IMG_2796 IMG_2721

30 juli

Rocamadour staat vandaag op het programma. Als we het in de verte zien liggen, ben ik al verkocht. Het lijkt een plaatje uit een boek. Het plaatsje ligt als het ware tegen de rotswand aan geplakt. Schitterend. Het bestaat als het ware uit drie verdiepingen. De benedenstad. Een lange straat met volop toeristenwinkeltjes. Dan heb je als middenverdieping de Cite religieuze met de Chapelle Notre Dame en tenslotte op de top: het Chateau.

TN_IMG_2724 IMG_2727 IMG_2725 IMG_2726 TN_IMG_2733 TN_IMG_2732 TN_IMG_2734 TN_IMG_2736 TN_IMG_2735

31 juli

Vandaag gaan we naar Autoire. Een bekende verblijfsplaats van vele kunstenaars. Wel een oud dorpje, maar erg ingeslapen allemaal. Er is werkelijk niets te beleven. Misschien houden ze allemaal siesta of zo. Typisch franse uitstraling, maar in een half uurtje hebben we het wel bekeken. We gaan naar de Cirq d’Autoire: een mooie gevormde rotspartij met een waterval en een prachtig uitzicht.

TN_IMG_2740 TN_IMG_2741 TN_IMG_2742 TN_IMG_2745 TN_IMG_2746 TN_IMG_2749

1 Augustus

Het ideale vakantieweer vandaag. Strakblauwe hemel, met af en toe een stapelwolkje. Licht briesje en zo’n 23 graden. Elly wil graag een keer een tochtje met de stoomtrein langs de Dordogne maken en dat lijkt me ook wel een leuk idee. Zo’n trein komt meestal op de mooiste plekjes. Dus op naar Martel, alwaar de trein vertrekt. We hebben nog even de tijd om Martel te verkennen, een gezellig plaatsje langs de Dordogne met een leuke overdekte marktplaats, waaromheen allemaal terrasjes gegroepeerd zijn. Erg gezellig

TN_IMG_2755 TN_IMG_2756

Dan wordt het tijd om naar het stationnetje te gaan. Er staan ontzettend veel mensen te wachten. Zal wel een flinke trein zijn dan. Maar niets is minder waar, het is gewoon een grote geldklopperij. Er zijn gewoon 4x zoveel kaartjes verkocht als er zitplaatsen zijn. Dus we hangen de hele weg maar op een of ander balkonnetje tussen 8 andere mensen. Het uitzicht is best mooi en onderweg wordt er 2 x gestopt om foto’s te nemen of zo. Maar verder absoluut niet voor herhaling vatbaar. Er ontstaan zelfs nog ruzies over zitplaatsen. Jammer hoor, het had ook anders gekund.

TN_IMG_2757 TN_IMG_2758 TN_IMG_2759

Op de terugweg doen we nog een leuk plaatsje aan Carennac genaamd. Het is een middeleeuws dorpje gelegen aan de Dordogne. Erg schilderachtig allemaal die dorpjes hier.

TN_IMG_2760 TN_IMG_2761 TN_IMG_2762 TN_IMG_2763 TN_IMG_2764

2 Augustus

Cahors staat vandaag op het programma. De enige redelijk grote stad in de omgeving. Er is een mooie oude brug te bezichtigen: de Pont Valentre. De rest valt tegen. Oud en vervallen. Ook de winkels vallen tegen. De stad heeft wel een mooie ligging in de ronding van de Lot.

TN_IMG_2765 TN_IMG_2767 TN_IMG_2766 TN_IMG_2769

 3 Augustus

De kinderen zijn de stadjes vandaag een beetje beu. We gaan daarom naar de zogenaamd Plan d’eau wat volgens de gids een meer is waar je kunt vissen, zwemmen. midgetgolfen, tennissen etc. We rijden er meteen naar toe, maar dit kan het toch niet zijn. Een groene modderpoel waar geen vis te bekennen is. De midgetgolfbaan is ook nergens te vinden en het zwembad en de tennisbaan horen bij de camping. Wat een teleurstelling. Gelukkig kunnen we het nog goed maken door 15 km verderop te rijden naar een gezellig intiem gelegen midgetgolfbaantje.

4 Augustus

We gaan weer gewoon naar het volgende plaatsje gelegen bij de Lot en Cele, genaamd St Cirq Lapopie. Weer zo’n beauty. Helaas vinden meerdere mensen dat. Mooi uitzicht over de Cele. Tim heeft zijn fiets meegenomen en gaat de plaatselijke fietsroutes rijden.

TN_IMG_2770 TN_IMG_2772 TN_IMG_2771 TN_IMG_2773 TN_IMG_2774 TN_IMG_2775 TN_IMG_2776 TN_IMG_2777 TN_IMG_2778

5 Augustus

De groep wordt opgesplitst vandaag: Elly gaat met Amanda en Collin naar het Apenbos, Tim en Danny gaan een mountainbikeroute rijden, Pierre gaat een goede kanolokatie zoeken voor Ellies verjaardag morgen en Ton en ik gaan richting Dordogne. We rijden op ons gemakje langs de rivier de Dordogne en genieten van de mooie panorama’s. Via de andere kant van de rivier komen we terug in Souillac. Een aardig plaatsje om een keer doorheen te wandelen.

TN_IMG_2782 TN_IMG_2781 TN_IMG_2780

6 Augustus

Elly is jarig. De plannen om te gaan kanoen vallen echter letterlijk en figuurlijk in het water. Het is frisjes en kans op regen. We gaan dus maar naar Figeac. Best wel een leuk plaatsje maar als we op een (gelukkig overdekt) terrasje zitten valt het met bakken uit de hemel. We weten nog net tussen de buien door de auto te bereiken. “s avonds gaan we toch nog lekker eten bij de pizzeria in Gramat. We willen nog even Gramat in, maar daar is alles om 8 uur al uitgestorven. En dat voor het hoogseizoen.

TN_IMG_2787 TN_IMG_2788 TN_IMG_2791 TN_IMG_2792

7 Augustus

Naar Gourdon vandaag. Waarschijnlijk het laatste stadje, want iedereen begint een beetje genoeg te krijgen van al die stadjes. Ze hebben allemaal wel sfeer, maar op gegeven moment gaat het toch vervelen.

8 Augustus

Vandaag de laatste boodschappen gedaan en een beetje gepakt, want morgen is Tim jarig, dus hebben we geen tijd en zaterdagmorgen moeten we er om 10 uur uit zijn

9 Augustus

Tim 18 jaar

Na de dagelijkse koffiebijeenkomst, heeft Tim gekozen om te gaan Paintballen. We moeten om 14.00 uur in Souillac zijn. Ik heb gereserveerd en de prijs viel mee 6 euro. Als we daar aankomen, blijkt ik toch niet zo goed frans te verstaan. Die zes euro is 16 euro, dus iets duurder. Tja, jammer dan. De jongelui genieten van het spel en besluiten gelijk dat dit dan wel het hoogtepunt van de vakantie is. Na het paintballen hebben de erge honger en zoeken een restaurant. Het blijkt dus in Frankrijk niet mogelijk te zijn om voor 19.00 uur ’s avonds ergens te eten. Na 10 restaurants geprobeerd te hebben, geven we het op en gaan naar de supermarkt. Dat etentje doen we wel een andere keer dan. Op naar de Loire

TN_IMG_2798 TN_IMG_2799

Manhattan Transfer – Chanson D’amour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.