Loire

augustus 2002

vissenkus

03360002_7[1] 03360002_3 03360002

Zaterdag 10 Augustus,

In de stromende regen komen we rond 3 uur ’s middags aan bij ons vakantieparkje. Hopelijk mogen we al in ons huisje. Monsieur Daniel staat ons al min of meer op te wachten en begeleid ons naar de huisjes. Ziet er op het eerste gezicht allemaal netjes en nieuw uit. Even de auto pakken om uit te laden. Mais non non……Dat is dus niet de bedoeling. Vanaf de parkeerplaats dient heel ons hebben en houden in de stromende regen naar het huisje gesjouwd te worden. Heel leuk dus met al die zandpaadjes waarop al flinke plassen staan. Het huisje ziet er ook gelijk vies uit met al die natte en modderige schoenen. Nou, maar even koffie zetten dan om bij te komen. Helaas, geen koffiezetapparaat. Op de ouderwetse manier dus. Het huisje is weliswaar netjes en nieuw, maar ingericht met het minimale. Een eethoek met 4 plastic stoelen, een bed en tafeltje in de woonkamer. C’est ca. Het weer werkt natuurlijk ook niet mee 15 graden en regen en dat in augustus

flowerline5

TN_IMG_2803 TN_IMG_2802 TN_IMG_2801

Zondag 10 augustus,

We hebben vanochtend eerst een welkomstbijeenkomst gehad met hapjes en drankjes. We verstonden echter de helft nog niet van wat ze allemaal vertelden. Vandaag zijn we allemaal iets vrolijker. Het regent niet meer. De zon schijnt echter ook niet. Danny en Tim hebben hun mountainbikeroutes gehaald. De mannen hebben een visvergunning. En de 3 vrouwen gaan de omliggende dorpjes verkennen. Daar wordt je overigens niet vrolijk van. Ze hebben werkelijk geen enkele uitstraling. Armoedig en triest. De omgeving van het parkje is wel mooi. Veel bossen en mooie meren. Je kunt er van alles doen, minigolf, waterfietsen, surfen, kanoen. Er is een restaurant met terras aan het water.

angeln09

TN_IMG_2809 TN_IMG_2810 TN_IMG_2805 TN_IMG_2804 TN_IMG_2806

Maandag 11 augustus

We hebben een uitstapje gemaakt naar Chateauroux. De dichtstbijzijnde grote stad. We hebben een heerlijk broodje Kebab op bij de plaatselijk Turk. De winkels zijn niet zo veelvuldig aanwezig als in onze grote steden, maar toch….. De supermarkt is wel gigantisch, lekker veel keus hier.

TN_IMG_2800

Dinsdag 12 augustus

Even tanken, dacht ik bij mezelf, toen ik ’s morgens alleen thuis was. Eerst de auto halen bij het meer waar de mannen zitten te vissen. Daarna maar liefst 17 km rijden naar de eerste tank. Natuurlijk nog even verkeerd gereden. Dan in de rij, want er zijn 4 wachtenden voor me. Als ik eindelijk aan de beurt ben, blijkt de loodvrije 95 ron op te zijn. Maar volgens die vrouw is 98 aussi bien. Toch maar even Ton bellen. Helaas geen netwerk. Dan maar 98. Op hoop van zegen dan maar. Dan weer 17 km terug, naar het meer waar ton en Pierre nog steeds zitten, daarna naar het huisje. Even tanken kostte me 1,5 uur. “s middags gaan we minigolf spelen. Lekker in de bossen. Daarna een ijsco eten bij het restaurant.

TN_IMG_2812 TN_IMG_2813 TN_IMG_2814

Woensdag 13 augustus

Het weer is sinds gisteren overigens weer helemaal omgeslagen. Het is vandaag zelfs warm. We rijden naar Le Blanc. Tim neemt zijn fiets weer mee om daar te gaan mountainbiken. Wij gaan de stad in. Na een uur zijn we al uitgekeken en gelukkig belt Tim op om te vragen of hij al terug moet keren. Ja, dus. De Lot had heel wat leukere plaatsjes

Donderdag 14 Augustus

We moeten toch een kasteel bezocht hebben in de Loire. Helaas zitten we er vrij ver van af, maar we wagen het erop en gaan op weg. Dan maar gelijk het grootste nl. Chambord. Nou dat is ook werkelijk prachtig. Als je het ziet liggen vanaf de weg ben je al onder de indruk. We hebben er zowat 2,5 uur rondgelopen om alles te bekijken. Op de terugweg doen we nog 2 kastelen aan om even rond te lopen. Cheviginy is echter niet zichtbaar vanwege dichte beplanting eromheen. En Valencay wel, maar het niet mogelijk alleen in de tuinen rond te lopen. Je moet gelijk een volledige entreekaart kopen en daar is het te laat voor. Ik ben wel blij dat we nog een kasteel gezien hebben, want waarschijnlijk zal ik hier niet vaak meer komen. De Loire is mijn favoriete streek niet.

TN_IMG_2817 TN_IMG_2816 TN_IMG_2815 TN_IMG_2818 TN_IMG_2820 TN_IMG_2822 TN_IMG_2821 TN_IMG_2832 TN_IMG_2833 TN_IMG_2834 TN_IMG_2835 TN_IMG_2826 TN_IMG_2828 TN_IMG_2840 TN_IMG_2839 TN_IMG_2838

Maggie Reilly – To France (Mike Oldfield)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.