Londen

september 2002

UK04

Weekend London
flugzeug17

Zaterdag 28 september 2002

Dit jaar besloten wij om mijn verjaardag lekker in London te vieren. Geen rompslomp thuis en lekker genieten van deze prachtige stad met vele bezienswaardigheden. Het heerlijkste van alles was dat we vanuit onze woonplaats konden vertrekken. Geen urenlange reis naar Schiphol, geen inchecktijden, geen files. Lekker om 13.40 uur vliegen en pas om 12.30 op het gemakje vertrekken. Geen parkeerprobleem. Zoonlief zet ons wel even af bij de airport en haalt ons ook wel weer op. Om te beginnen komt het vliegtuig al te laat binnen, maar dat is geen probleem. De verloren tijd wordt onderweg wel ingehaald, wordt ons verzekerd. En inderdaad…….we landen netjes om 13.40 plaatselijke tijd op Stansted Airport. Op het nippertje halen we onze trein naar London centrum. En om 14.45 lopen we op het station van Liverpool Street. Meteen maar even een Travelcard voor The Tube kopen voor 2 dagen en op naar Paddington, waar ons hotel zich bevindt. Ook het hotel vinden we in een keer. Lekker vlakbij een underground station.

harrods1 hotel hotel2

Het hotel is niet echt om over naar huis te schrijven, maar ja wat wil je: 2 sterren. En dat is al behoorlijk duur op deze locatie in het centrum van London. En och, je bent er toch maar zelden. En schoon is het wel dus dat is het belangrijkste.

We dumpen onze koffertjes en besluiten als eerste naar Harrods te gaan. Deze is namelijk zondags gesloten en we willen deze mooie typisch Londonse winkel toch niet missen. Je kijkt er je ogen uit. Alleen van de prijzen wordt je niet vrolijk. Als we na 2 uurtjes Harrods weer op straat belanden, valt het ons op dat er wel erg veel mensen met spandoeken tegen een eventuele oorlog in Irak lopen. Als we richting Hyde-park lopen, blijkt het hele verkeer ontregeld te zijn en overal tientallen bussen. Binnen de kortste keren lopen we tussen honderden demonstranten met spandoeken en hoofddoeken. We besluiten de underground te nemen richting Picadilly circus, maar ook die is gesloten wegens de demonstratie. Het dichtsbijzijnde station is 1,5 km verder op Sloane’s square. We hebben echter al tamelijk veel gelopen en dit is echt de druppel, maar ja, we hebben geen keus. Op Sloane’s square aangekomen nemen we de eerste trein naar Paddington en gaan lekker dicht bij het hotel nog wat eten. Het is inmiddels 10 uur ’s avonds. Een mooie tijd om de dag af te sluiten, want morgen staat ons een drukke dag te wachten.

harrods2 the tube dubbeldekker

Zondag 29 september 2002

Om 6.15 zijn we al wakker. Dat komt natuurlijk omdat onze biologische klok nog op Nederlandse tijd staat en dat houden we ook maar zo.  Om 7.15 zitten we al een een ontbijt, met oudbakken croissantjes en broodjes. Geen lekker Engels ontbijt, waar ik me zo op verheugd had. Nou, we pakken straks in de stad wel iets lekkers. Om 8 uur zitten we al in de tube richting Tower bridge. Als we daar aankomen blijkt er echter een behoorlijk mist of smog te hangen. Jammer voor de foto’s of tja, het geeft wel een echt Engels beeld natuurlijk.

tower1 tower4 tower3 towercastle1 towercastle2 towercastle3

De volgende bestemming is de St. Paul’s cathedrale. De klokken luiden in volle glorie als we aankomen. Lekker sfeertje. We mogen de kerk in, maar moeten achterin blijven, aangezien er een mis aan de gang is.

stpauls1 stpaul3 stpaul2

Als we weer buiten zijn, zien we de millenium brug. Speciaal aangelegd voor de millenium-dome denk ik.

milleniumbrug1 milleniumbrug3 milleniumbrug4

Het is inmiddel wel heel lekker weer geworden en de hoogste tijd voor koffie op een terrasje aan de Theems met uitzicht op de sky-line van London

skyline1 beefeater anderebrug

We gaan niet verder met de Underground, maar te voet langs de Theems, omdat het zo’n heerlijk weer is. We gaan richting Westminster Abbey. Onderweg komen we langs Waterloo, waar we maar meteen kaartjes voor de 3D film kopen voor vanavond. Dan krijgen we The Eye in het oog.

Het grote reuzenrad met prachtig uitzicht over London. Hier wil ik wel in. Kan me niet schelen wat het kost, maar dat lijkt me erg gaaf. De prijs valt tegen 17 euro per persoon, maar goed. Maar als ik de hordes met mensen in de rij zie staan, vergaat me de lol. Dat kost ons uren van onze kostbare tijd. Dus toch maar niet.

theeye1 theeye2 straattheater2

We genieten nog even van het straat theater en gaan de Westminsterbrug over richting Big Ben, Houses of parlement en Westminster Abbey.

housesofparlement3 housesofparlement2 bigben3 bigben1 bigben2 houses of parlement1 westminsterabbey1 westminsterabbey2 westminsterabbey3

Allemaal erg mooie gebouwen. We lopen verder via St. James park naar Buckingham Palace. Dat pikken we dan ook maar even mee  Het park is erg druk op deze mooie zondag. Trouwens heel London is erg druk, maar wel gezellig druk.

bukhinghampalace horseguards stjamespark monument mooigebouw mooigebouw2

Doodmoe van al dat geloop, gaan we een half uurtje uitrusten in St. James park. Gelukkig waren we al vroeg weg, anders hadden we nooit alles kunnen zien. We lopen verder richting Horsguards en Downingstreet 10. Bij de Horseguards is een soort open dag dus erg druk.

downingstreet10 taxi straattheater1

We gaan weer de brug over, ditmaal om neer te strijken bij de Mac Donalds om wat te eten. We hebben geluk. Er is nog een tafeltje voor 2 vrij op het terras aan de Theems. We eten een heerlijke Big Mac en rusten even uit in het warme zonnetje. Daarna vervolgen we onze reis. Ditmaal nemen we de underground naar Covent Garden. Even tijd om te winkelen. Covent Garden is een zeer gezellig, deels overdekte markt met allerlei kraampjes van kunst tot en met etenswaar. Er zijn ook allerlei artiesten in de weer met goocheltrucjes en muziek etc. Het is ook een zeer gezellig winkelgedeelte en uiteraard zijn alle winkels op zondag geopend. Er hangt ook een zeer gezellig sfeertje.

Dan wordt het tijd om de underground te nemen richting Waterloo voor onze 3D-film. Dat is ook erg leuk. Het is net of de filmspelers vlak voor je staan. En het lijkt ook of je zelf deelnemer bent aan de film en of je er zo in kunt stappen. Heel apart en ook lekker om weer eens even een uurtje de benen te strekken.

Na de film is het donker buiten en dat komt goed uit want we moeten nog naar Picadilly Circus.

picadillycircus picadillycircus2 picadillycircus3

We lopen nog even naar Trafalgar Square. Ook een mooi pleintje. De foto is helaas erg donker. Daarna zakken we af naar Paddington om in London’s langste pub een lekkere Lasagne te eten met een heerlijk biertje voor Ton en een lekker glaasje wijn voor mij.

etenindepub1 etenindepub2

De volgende morgen zitten we weer vroeg in de trein richting Liverpool Street en Stansted Airport. Het was de moeite waard maar wel vermoeiend. Maar wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

One way ticket (to the blues)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.