Lazise

september 2010

Bruiloft in Lazise

Het is weer zover. We hebben weer een leuk reisje op het programma staan!!! Super, we zijn uitgenodigd op een bruiloft in Italie. Op 16 September vliegen we rond de klok van 9 uur naar Bergamo, vlakbij Milaan.

Gardameer_7

Ryanair komt zijn beloftes na, want om 10.13 uur staan we na 1.15 uur vliegen op Orio al Serio airport alwaar onze vrienden: Ine en Ruud ons al op staan te wachten. Nog een dik uur rijden voor we op de camping aan komen in Lazise aan het Gardameer. Een camping is wel even wennen voor ons, want eigenlijk hebben we nog nooit in een caravan geslapen. Spannend hoe dat gaat bevallen.

De 1e indruk is goed. Het ziet er heel erg netjes en groen uit. In een knus straatje met bomen staan de rijtjes met stacaravans. Oke, het is allemaal piepklein maar we redden ons prima, en als we al bij de caravan zijn (wat niet zo heel vaak voorkwam) dan vertoeven we op de ruime overdekte veranda.We maken een rondje over de camping en drinken onze 1e Italiaanse capucinno bij het zwembad. Ruud verwent ons daarna al met een heerlijk campingprutje uit eigen keuken met tomaat,ei,ui,knoflook. Na de lunch wordt het de hoogste tijd voor actie. Via het strand aan het mooie Gardameer lopen we in 15 minuten naar Lazise, wat een plaatje!!! De 1e kennismaking is zeer positief. Hier gaat het huwelijk zaterdag plaatsvinden van de dochter en toekomstige schoonzoon van onze vrienden. Ik kan me helemaal voorstellen dat ze hier willen trouwen. Maar na een korte ronde door Lazise, nemen we de boot naar Bardolino de volgende beauty. Ook een schattig dorpje en we zijn al helemaal in de vakantiestemming. Natuurlijk doen we al de nodige terrasjes aan en genieten we van een gigantische ijskoffie, waarna we de boot weer terugnemen naar Lazise.We worden verder rondgeleid door het mooie plaatsje met zijn smalle fotogenieke straatjes waarna het alweer snel etenstijd wordt.Op een terrasje aan het meer genieten we van een typische Italiaans diner. Daarna nog even boodschappen doen en Ruud sjouwt met een volle doos flessen over het strand naar de camping, alwaar we op de veranda nog even borrelen en de 1e flessen krantenjongen maken en genieten van het nog heerlijke weertje.

17 September.

Onze 1e nacht in de caravan is zeker niet tegengevallen. We hebben goed geslapen, ik ben helaas wel om 7 uur alweer klaarwakker. Ik ben niet de enige,ook Ruud en Letty zijn al uit de veren en om 8 uur zit het voltallige gezelschap al aan het ontbijt.We slapen met zijn vijven in de caravan en aangezien dat vrij krap is, besluiten Letty en Ruud ’s nachts buiten op de veranda te gaan slapen, wat hen zeer goed bevalt. Nu hebben wij een aparte slaapkamer en Ine ook. Anders zou het helemaal een gekrioel geweest zijn.

Het is vandaag bewolkt en regenachtig. De toekomstige bruid maakt zich ernstig zorgen om haar programma van morgen. Je gaat natuurlijk niet naar Italie om in de regen te trouwen. Helaas hebben we geen invloed op het weer, dus moeten we het zelf maar gezellig maken als het weer niet mee wil werken.

Wij rijden na het ontbijt naar Verona. Nou ik had best een aardige stad verwacht, maar dat het allemaal zo mooi zou zijn, had ik niet durven dromen. Ondanks het druilerige grijze weer heb ik de hele dag genoten van alle prachtige dingen die ik gezien heb. Een groot openluchtmuseum. We beginnen in de beroemde opera van Verona, een mooi gebouw en indrukwekkend van binnen. Jammer dat we de tijd niet hebben om hier van een voorstelling te genieten.

Ik weet niet wat we daarna allemaal bezocht hebben, in ieder geval heb ik zoveel moois gezien, dat Verona voor mij al een speciaal plaatsje heeft. Als je de foto’s bekijkt zul je het zeker met me eens zijn.

Als wij bijna naar huis willen komen we de grote groep vrienden van het bruidspaar en de bruid zelf tegen, die zitten te lunchen op een terras bij de opera. We schuiven nog even gezellig aan en rijden daarna rijden we weer terug naar Lazise. Het was een prachtige dag.

’s avonds eten we in het camping restaurant, wat ook heel sfeervol is. Morgen de bruiloft, iedereen begint een beetje nerveus te worden om het aanhoudende grauwe weer.

18 September

Als we ’s morgens opstaan en naar buiten kijken worden we niet vrolijk. Het is helaas nog steeds grauw en grijs. De bruiloftsdag begint met een gezamelijk ontbijt in het restaurant van de camping. We lopen er werkelijk in de stromende regen naar toe. De achterkant van mijn broek is al kletsnat vanwege de vele plassen. De ontbijttafel ziet er fantastisch uit, wat een lekkere dingen allemaal. De bruid zelf is er niet bij, zij wordt mooi gemaakt voor de grote dag. De regen gaat gestaag door en de straatjes lijken wel rivieren, echt niet leuk, maar we laten ons niet kisten. De geplande wandeling over het strand naar Lazise valt letterlijk en figuurlijk in het water. We rijden nu met auto’s naar het dorpje. Voor het stadhuis staan we vol spanning te wachten op de aankomst van de bruid.

Als ze eindelijk aan komt lopen in een prachtige creatie met een wit parapluutje, moet iedereen een traantje wegpinken. Wat is ze mooi!!! Ook de 2 bruidsmeisjes zijn schattig. De Italiaanse ceremonie verloopt ook helemaal naar wens. Dit allemaal dankzij de goede zorgen van Letty, het zusje van de bruid. Zij fungeert vandaag als ceremoniemeester en tolk, vanwege haar vloeiend Italiaans. Petje af voor Letty, ze doet het geweldig.

Na de ceremonie lopen we naar een cafeetje voor een versnapering. Het verrassingprogramma wordt bekend gemaakt. We varen zometeen met de boot naar Sirmione, alweer een schitterend gelegen romantisch dorpje op een schiereiland in het Gardameer. Zo gezegd, zo gedaan. Het is nu grijs maar wel droog. Als de boot in het haventje aangelegd heeft lopen we naar een hotel, alwaar het bruispaar een mooi zaaltje met terras aan het water ter beschikking heeft.Er staat voor iedereen een heerlijk glas Prosecco klaar en een kunstig opgemaakte witte bruidstaart. Na dit alles bezoeken we het mooie kasteel en zelfs de bruid laat zich niet kennen en klimt in haar bruidsjurk naar de toren. Dat levert geweldige reacties op van alle Italianen, ze beginnen spontaan te klappen als ze de bruid zien en roepen Auguri Auguri!! Als we later door het dorpje lopen, wordt de bruid aan alle kanten gefotografeerd en op de film gezet door wildvreemde toeristen en Italianen. Als we dan ook nog een andere bruid tegenkomen is het helemaal feest.

Als we weer aan de overkant in Lazise zijn, loopt het hele gezelschap naar het restaurant voor het bruidsdiner. Ook dat is weer excellent geregeld. Een prachtige lokatie en het eten smaakt ook voortreffelijk. We beginnen met een soort buffet van Italiaanse tapaz, daarna een heerlijk stukje vlees of gamba’s naar gelang de keuze. Het toetje bestaat uit 3 verschillende lekkernijen, die alledrie even lekker zijn.

Het valt weer met bakken uit de hemel tijdens en na het diner zodat we met taxi’s vervoerd worden naar de feestlokatie. Dit is een soort discotheek met een mooie tuin, prachtig zwembad en tropische beplanting. Helaas gaan de tuinparty niet door, we moeten feesten op een soort overdekt terras. Er staan alweer een paar verrassingen op het programma. We krijgen als het even droog is allemaal een wensballon, wat natuurlijk een prachtig effect geeft als die brandende lampionnen de lucht ingaan. Ook gaat de bruid haar boeketje over haar schouder gooien, dat gretig opgevangen wordt door een van haar vriendinnen. Een andere vriendin gaat zingen: Nobody’s wife van Anouk. Na al deze onverwachte surpises wordt het voor de oudste gasten, waaronder wij behoren, tijd om naar de camping terug te wandelen. Om 1 uur liggen we na een lange maar geweldige dag in ons bedje, de jongelui feesten nog door tot in de late uurtjes.

19 September

Om 9 uur moeten een aantal van de nachtbrakers alweer vertrekken richting airport. Dat valt natuurlijk niet mee, maar ze houden zich stoer. Ook wij zijn al uit de veren om ze uit te zwaaien. Het bittere is, dat het vandaag weer strak blauw is. Niets aan te doen helaas.

Na de nodige koffie, stappen we, onvermoeibaar als we zijn, weer in de auto. De reis gaat naar Malcesine, ook een plaatsje dat Ine en Ruud ons niet willen onthouden en ze hebben weer helemaal gelijk. De natuur is hier overweldigend. Het Gardameer is hier zo’n beetje op zijn smalst en wordt omringd door hoge ruige bergwanden aan de ene kant, en hoge groene bergen aan de andere kant. Ook het plaatsje is weer heel gezellig en het weer is helemaal top.

’s avonds hebben we een gezellig etentje met de resterende bruilofsgasten en het is leuk om gezellig na te babbelen over de bruiloft. We liggen allemaal vroeg in bed, want morgen gaan we huiswaarts en iedereen is moe.

20 September.

Onze vrienden zijn met de auto en willen een beetje vroeg vertrekken omdat ze nog een hele rit voor de boeg hebben. Rond 10 uur worden we door hun afgezet op de airport en nemen we afscheid met een beetje weemoed na al die gezellige dagen. Wij zoeken een bagagedepot en na een hoop geharrewar met security etc zijn we dan onze koffers kwijt voor een paar uur. We kopen een dagkaart voor de bus en gaan op naar Bergamo. Als je het op de helling ziet liggen, ziet het er al mooi uit. Het laatste stukje moeten we met de Funiculare naar boven en dat belanden we in de Citta Alta, de prachtige oude stad van Bergamo. Mijn fototoestel is weer continue uit zijn tasje en maakt overuren. Om half 3 zijn we weer op de airport en na een korte vlucht landen we weer veilig in Eindhoven. We kijken terug op mooie dagen in Italie.

Nobody’s Wife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.