Barcelona 2015

maart 2015

parcguel

19 Maart.

We vliegen weer lekker vanaf onze woonplaats naar Barcelona. Alles verloopt via schema. Om 15.15 zijn dan voor de tweede keer in de stad van Gaudi. Maar het is alweer 10 jaar geleden, dus we weten er niet veel meer van. Ik heel wat meer als Ton, blijkt al gauw. Ik loop zo naar de Aerobus en die brengt ons voor 5,90 rechtstreeks naar de Plaza de Catalunya. Binnen enkele meters zijn we in de Carrer de Casp, maar dan nog nr 74 zoeken. De nummers lopen zeer traag op, dus dat is nog best een eindje lopen met een koffer.

We hebben een leuk appartement:  Casp74. Een ruime woonkamer, grote keuken, 3 slaapkamers, 2 badkamers en terras. Helaas zijn de weersvoorspellingen voor de komende dagen niet wat wij er van verwacht hebben. Het is nu ook best fris en het waait heel stevig. Als we geinstalleerd zijn en koffie op hebben, loop ik naar de eerste de beste supermarkt. Die is snel gevonden en erg dichtbij, heel handig. Ik sla wat drinken en eten in en daarna wachten we op Monica met wie we vanavond al een eetafspraak hebben. Rond 19 uur zal ze hier zijn.

Waar we gegeten hebben weet ik niet,maar het was erg gezellig,smaakte voortreffelijk en typisch Spaans. We hebben letterlijk vertaald: boze eieren op en een soort chips van aubergine in een honingsaus,overheerlijk. Het restaurant is gruwelijk populair en gelukkig waren wij naar Spaanse begrippen vroeg, rond 20 uur. Maar 1,5 uur later staan ze tot buiten in de rij voor een tafeltje. We gingen met de metro heen, maar we lopen terug en dat is heel goed te doen. Het is nog steeds redelijk weer, droog in ieder geval, niet echt warm maar het is ook pas Maart.

20 Maart

De winkels zijn hier erg laat open ’s ochtends, 9 uur pas, dat betekent lang wachten op vers brood als je om 6 uur al wakker bent. Om 7 uur komt er een app van Tim binnen. Ze zitten in het vliegtuig. Later horen ze dat ze bijna vanaf de startbaan weer terug moesten naar de gate vanwege mist. Op het allerlaatste moment mochten ze toch vertrekken

Rond half 11 zijn ze er pas. Ik heb met voorbedachte rade extra veel brood gekocht en dat gaat er wel in. Ze lijken wel uitgehongerd. Fijn dat ze er zijn. Daarna kunnen we dan op sightseeing. We wandelen eerst naar de plaza de Catalunya en vanaf daar over de beroemde maar o zo drukke Ramblas. We kijken in de markthal la Bogueria, naar alle kleurrijke groentes en fruitsoorten. Uiteindelijk komen we bij de haven uit. Het wordt tijd voor een drankje. We bestellen 5 glazen frisdrank en krijgen enorme glazen van 500 ml per glas. Nergens staan de prijzen vermeld en er wordt al volop gespeculeerd wat het bedrag op de rekening zal bedragen. De ober zegt er nog wel even bij, dat het zonder fooi is. 24 euro is veel voor 5 glazen fris, maar het had nog erger gekund.

Dan nemen we de metro terug naar het appartment. Niet pa en ma, maar de kids zijn uitgeput nadat ze vanochtend zo vroeg hun bed uit moesten komen. Siesta dus.

Rond 17 uur is iedereen weer fit genoeg voor een volgende ronde. We starten bij de Spaanse Arc de Triomph en er achter ligt het mooie Parc de Ciutadella. Erg mooi hoor. We wandelen richting zee en Vila Olympic. Inmiddels waait het steeds harder, nu we dichter bij de zee komen en de lucht wordt ook angstaanjagend grijs. Tim loopt met paarse vingers, de arme jongen in zijn dunne zomerjackje. We kijken nog even naar de woeste golven, dat blijft imposant. Daarna duiken we het eerste het beste restaurant in. Die zijn ook niet ingericht op slecht weer,want we zitten zelfs binnen in de kou en tocht. Iedereen neemt Paella behalve ik. Ik ga voor de fish and chips. Een grote kan Shangria erbij en het diner kan beginnen. De kwaliteit van mijn eten is maar matig vind ik, geef mij het restaurant van gisteren maar. Ondertussen is het gaan regenen en ik zie het niet zitten om weer een eind te lopen naar de metro. Ik stel een taxi voor. Dat gaat helaas niet lukken met zijn vijven. De watjes van vanavond nemen een taxi en Wouter en Ton gaan met de metro. Wij genieten enorm van ons ritje en stappen droog en warm voor de deur uit voor 6,90. Dit was de prijs wel waard. In plaats van naar de Barrio Gotic te gaan, zitten we nu in het appartement een spelletje te spelen, ook knus en lekker warm.

21 Maart

We worden na een goede nachtrust wakker met het geluid van kletterende regen. Geen haast maken om uit bed te komen dus. Alles rustig aan doen. Rond 11 uur zijn we klaar met douchen,ontbijten etc en hebben we een plan. Naar de Plaza Espanya,waar zowel binnen als buitenactiviteiten zijn. Er is een groot winkelcentrum in een voormalige stierenarena, erg mooi. Het is droog als we aankomen dus kiezen we voor de buitenactiviteit. Eerst gaan we naar een van de bovenste etages van het winkelcentrum en daar hebben we een mooi uitzicht rondom. Daarna lopen we richting Nationaal Museum, een prachtig paleis met mooie fonteinen. Het ligt ook behoorlijk hoog, zodat je vanaf het paleis ook een geweldig uitzicht hebt. Wij uiteraard een stuk minder met het grijze sombere weer, maar we zijn al blij dat het droog is. We lopen ook nog achter het paleis door de berg Montjuic op, waar het voormalig Olympisch stadion is, uit 1992. We kunnen ook nog verder naar het kasteel, maar ik pas. Als het nou strak blauw was, maar nu moeten we een behoorlijk stuk lopen voor weer dat grijze uitzicht. Dan maar de stad in. Wouter weet een leuk lunchbarretje in de wijk: El Poble Sec. Het is een behoorlijk eindje lopen en ik krijg last van mijn rug. Gelukkig is de redding dan nabij en was het zeer de moeite waard. Een gezellig café met op de lange bar tientallen schaaltjes met stokbroodje met iets lekkers erop. In elk stokbroodje zit een stokje en achteraf tellen ze de stokje en zo bepalen ze hoe hoog de rekening wordt. Het is allemaal even lekker en we genieten van de lekkere kleine hapjes. Muziek uit onze tijd van Pink Floyd e.a. en zelfs de Hollandse Golden Earring komt voorbij. Kortom een hele goede keuze. Daarna gaan we terug met de metro naar de Plaza de Catalunya. De heren gaan de de Apple store en de dames naar warenhuis El Corte Ingles. Eerst nemen we het kleine gebouw met 5 etages kleding. Melanie koopt leuke laarsjes. Ook nog even naar de kledingafdeling in het enorme pand van El Corte Ingles. Dan zijn we behoorlijk afgebrand en lopen we even naar het appartement, alwaar de heren al aan het relaxen zijn.

Rond 18 uur lopen we richting Barrio Gotic, de gezellige Gotische wijk met de smalle steegjes, winkeltjes en restaurantjes. We shoppen wat en kijken ondertussen uit naar een leuk restaurantje. Het ene na het andere wordt afgekeurd, te leeg, geen lekkere menukaart, te gezellig komt zelfs als reden voorbij, waarmee we eigenlijk willen zeggen: te druk. We vinden uiteindelijk een ook heel gezellig tapas restaurantje, waar het niet zo druk is. Ik heb totaal geen honger maar een salade gaat er altijd wel in. We bestellen het een en ander en het smaakt allemaal overheerlijk. Weer een grote kan Sangria met Cava erbij. We hebben ook nog de grootste lol na een paar glazen Sangria. Melanie en ik kijken nl recht op de wc deur, die niet echt hoog is. We zien de ene na de andere man met hun kruintje tegen de deurstijl aan lopen en dit werkt behoorlijk op onze lachspieren.

Als we het restaurant uitkomen, staat er overal politie, tientallen politiewagen met blauwe zwaailichten, wat is er aan de hand? Een demonstratie zegt iemand, dat komt hier minstens 3 keer per week voor. We besluiten toch maar een straatje om te lopen want het ziet er een beetje grimmig uit. Vooral het grote aantal politiemensen, met mondkapjes voor komt luguber over.  Uiteindelijk lopen we weer helemaal terug naar het appartement waar we uitgeblust aankomen. Na nog een uurtje bankhangen, vertrekt de een na de ander naar boven, en ik ben een van de eersten.

22 Maart

Het is Gaudi dag vandaag. We wandelen in een flauw zonnetje richting Passeiq de Gracia en bewonderen Casa Battlo en Casa Mila, 2 mooie huizen door Gaudi ontworpen. Daarna nemen we de metro naar de Sagrada Familia. Vorige keer was het al een flinke kerk, maar ze hebben de afgelopen jaren flink hun best gedaan. Er zijn hele stukken aangebouwd inmiddels. Er staan jammer genoeg ook nog grote stukken in de steigers. We lopen er gewoon omheen in plaats van in de lange rij aan te sluiten en bewonderen de kerk van verschillende kanten, erg mooi nog steeds.

Daarna weer naar de metro en op naar Parc Guell wat we vorige keer ook zo mooi vonden. Het wordt een beetje een teleurstelling. Er wordt voortaan entree geheven, en dat vinden we niet erg, maar de rij is behoorlijk lang. Terwijl we in de wachtrij staan, zien we een bordje, net zoals in de efteling, maar hierop staat hoe lang je moet wachten voordat je met een ticket toegang hebt tot het park. Het is half 2 en we zouden er pas om 4 uur in mogen. Daar hebben we geen van allen zin en we bekijken het gedeelte dat vrij toegankelijk is. Ook best mooi, maar het mist net de mooie gaudi pronkstukken. Erg jammer.

Op de terugweg naar de metro, vinden we wel een leuk lunchrestaurant, waar we op de heenweg ook al waren voor een frisdrankje, we gebruiken er een lekkere lunch en daarna nemen we de metro terug naar het appartement. Daar chillen we wat, spelen een spelletje en maken ons op voor de avondtour. Vanavond is de grote wedstrijd in Barcelona tegen Madrid. In elke bar wordt het uitgezonden. Tim wil graag in The Irish Pub kijken dus lopen daarheen. Het is er 2 uur voor de wedstrijd al afgeladen vol en we haken af. We zoeken eerst maar een restaurantje om te eten en vinden dit vrij snel, vooraan op de Passeiq de Gracia. We bestellen weer een aantal tapas gerechten en binnen de kortste keren staat de tafel vol met allerlei lekkernijen en we smikkelen en smullen er weer van. Daarna wil Tim toch nog een keer richting Irish Pub, maar ze staan in grote getalen in de rij buiten te wachten. Het gaat hem echt niet worden ditmaal. We lopen terug naar een andere bar die we gepasseerd zijn, Bonavida, en hier mogen we naar binnen, mits we aan de bar gaan zitten, geen probleem voor ons, als we maar kunnen zitten. De sfeer zit er goed in daar en de mannen gaan aan het bier, Melanie kiest een lekker toetje uit en ik trakteer mezelf op een heerlijke cocktail. In de rust haken Melanie en ik af. De mannen blijven uiteraard om de wedstrijd af te kijken.

 23 maart

Heerlijk om pas laat in de middag te vertrekken. We slapen lekker uit. Ontbijten uitgebreid. Daarna wat spulletjes in de koffers en om half 12 moeten we dan toch echt het appartement verlaten. We lopen op ons gemakje naar het treinstation in het zonnetje. Op het vliegveld gebruiken we nog wat bij Burgers King, snel en makkelijk. Het vliegtuig vertrekt een half uurtje laten maar om 6 uur zijn we dan na een voorspoedige reis weer terug in Eindhoven.

2 gedachten over “Barcelona 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.