2021 Villapark Livingstone

april 2021

23 April. Villapark Livingstone

Eindelijk mogen we dan weer eens een weekje weg. We moeten vanwege de maatregelen wel in Nederland blijven. Die corona duurt en duurt maar voort.

We hebben ditmaal voor Zeeland gekozen. Afgelopen oktober zijn we er een weekend met de kinderen geweest en dat proefde naar meer, wat een gezellige plaatsjes daar. Villapark Livingstone ligt aan de rand van het knusse dorpje Burgh Haamstede. Na een saaie rit van 2 uur, komen we veel te vroeg op het parkje aan. Dit was een bewuste keuze, want we willen volop gebruik maken van deze eerste zonovergoten vakantiedag. Heel veel zon, maar de temperaturen zijn ver beneden het gemiddelde voor eind april. We tikken maximaal de 13 graden aan. Maar na een onderzoek vooraf, zijn we hierop ingesteld en de auto is volgepropt met dikke jassen, vesten etc.

Alles beter als regen. 

Omdat we dus te vroeg zijn, stappen we al snel na aankomst op ons fietsje en verkennen de omgeving. Burgh Haamstede is een schattig Zeeuws dorpje en ik zie al een leuk dorpsbakkertje voor de verse broodjes. Eeuwig zonde van al die dichte restaurantjes. 

Natuurgebied de Zeeperduinen is een heerlijk gebied om doorheen te fietsen en ik denk dat je er ook fantastisch kunt wandelen.

We komen uit op een duinpan met bankjes in het zonnetje en schitterend zicht op zee. Even genieten van het feit dat we weer op vakantie zijn, zon hebben en de zee weer zien. Ondanks het frisse weer, zitten we hier volledig uit de wind in de luwte en dat is zeer aangenaam. 

Dan is het tijd om de sleutel te gaan halen en dat verloopt ook erg soepeltjes. 

Het huisje is gezellig ingericht en heel ruim voor ons tweetjes, eigenlijk ook 6 persoons maar dit lag aan het water en Ton dacht aan zijn visstek. Die valt in eerste instantie een beetje tegen. De tuin is omheind, fijn als de kleinkindjes komen, maar Ton moet zich dus eerst door een hekje begeven en komt dan op een steil taludje naar het water. Ik krijg een deja vu als ik aan vorig jaar denk op de Veluwe, waar hij al op dag 1 languit in de plomp viel. Hij heeft wel vrijwel meteen een karper en dat stemt hem weer positiever over de vismogelijkheden.

We eten iets gemakkelijks uit de vriezer van thuis, het vult, maar daar is dan ook veel mee gezegd. Morgen maar eens kritischer naar de maaltijden kijken.

24 April fietstocht Renesse en omstreken.

Na een onrustige nacht, worden we wakker met het zonnetje, heerlijk. Ik probeer nog een beetje te rekken, maar slapen lukt niet meer. Om half 9 worden de broodjes gebracht en ik ga ons ontbijtje maken.

Na een paar kopjes koffie en wat lummelen, roep ik Ton achter zijn visstek vandaan. We gaan fietsen. Ik heb voor de eerste dag een niet al te grote route gemaakt, 30 km. Het eerste stuk is al bekend van gisteren, heel erg mooi, maar de rest blijft ook zo. Een fietspad dwars door het duingebied, geen auto te bekennen, links van ons de zee en rechts het natuurgebied dat op een groot heideveld lijkt, met regelmatig wat vennetjes, waardoor er zich enorm veel vogels bevinden.


Er lopen ook Schotse hooglanders en pony’s. Voorbij Renesse, zetten we de fietsen even weg en klimmen we over het duin naar de zeezijde. Wat een prachtige en enorm brede stranden heeft Zeeland toch. We maken een kleine strandwandeling en fietsen daarna weer verder. Via Scharendijke en het gezellige centrum van Renesse komen we weer in een ander stuk natuurgebied. Ook vreselijk mooi, maar wel een hobbelig onverhard fietspad. 

‘S middags fietsen we 3 km naar het strand van Westenschouwen. We klimmen over het duin naar het strand en maken een heerlijke strandwandeling. Omdat het niet echt lente-achtige temperaturen zijn, vergeten we ons in te smeren. ‘s avonds in de badkamer, schrik ik als ik in de spiegel kijk. Een knalrood voorhoofd en een rode neus. Waar de zonnebril zat, is het wit. Ik zie er niet meer uit de rest van de week.

We halen ons eten op bij het restaurant de Schouwse Hoeve. Dat smaakt super en is voor herhaling vatbaar.

25 april rondje met de auto

Vandaag is het zo fris en winderig, dat we geen puf meer hebben om de fiets te pakken. Ik zoek op Google naar leuke Zeeuwse dorpjes en er komen 3 dorpjes niet al te ver uit de buurt, die aanbevolen worden.

1 : Brouwershaven, de mooiste stad aan de Grevelingen.

2: Bruinisse

3: Ouddorp

Nou we beginnen in Brouwershaven. Een aardig pleintje aan het havenhoofd en dan ben ik al zo’n beetje klaar met de beschrijving. Wij waren dus zo weg uit Brouwershaven en moeten er nog achter komen wat de charme dan wel was.

Op naar stadje 2, de verwachtingen zijn iets hoger gespannen. Maar helaas.

Ten eerste, het hele stadje is opengebroken, ten tweede er is geen bal te beleven en heeft totaal geen knus centrum. Ook hier hebben we het zo gezien. Of het nu aan Corona ligt en dat alles dicht is, ik weet het niet.

We rijden 40 km verder naar stadje 3. Onderweg worden we wel verrast door enorm kleurrijke tulpenvelden. Daar stoppen we even. Ik heb altijd al een foto gewild van mezelf in een bloemenveld.

Leuk is dit, als onverwachte stop en een ware toeristentrekker, maar velden genoeg en dus ook alle ruimte.

Ouddorp oogt  gelijk veel en veel knusser als die andere twee dorpen bij elkaar. Er hangt sfeer hier. Er is een gezellig restaurantje geopend voor de afhaal en aangezien het alweer 2 uur is, bestellen we chocolademelk en een bolus-cake. 

De terrassen zijn helaas nog 2 dagen dicht, dus we doen het met de bankjes er omheen. 

Als we thuis zijn fiets ik nog even naar de supermarkt en ik weet meteen weer dat het een goede keus was vandaag de fiets te laten staan. Ijzig koud en zeer winderig, 10 graden. Gevoelstemperatuur nog een paar graden lager denk ik.

We bestellen spareribs bij de Schouwse Hoeve en die smaken uit de kunst.

26 april Veere

Ook vandaag weer een zonovergoten dag. We besluiten de bijkomende harde wind en kou te negeren en naar Veere te fietsen. Helaas kom ik er achter dat het leuke pontje nog niet vaart dus ik moet voor een alternatieve route gaan. Ietsje langer.

De heenweg is heerlijk en valt reuze mee. We hebben wind mee. Het is imposant om 8,5 km over de Deltawerken te fietsen. Wat een indrukwekkend bouwwerk. Daarna krijgen we een stuk prachtige duinweg. Dan volgt er een lang saai stuk fietspad, langs de autoweg, maar de laatste paar kilometer fietsen we weer mooi door de polder naar het stadje Veere. Een klein maar mooi historisch stadje, prachtig gelegen aan het Veerse meer. Ik kan me voorstellen dat dit in het hoogseizoen helemaal dichtslibt. Het is nu al niet echt rustig. Na een verkenning van het dorpje, moeten we in de rij voor de “coffee to go”, een populaire formule in de coronatijd. We bestellen een warme wafel en cappuccino. Daarna volgt de uitdaging om een plekje te vinden om het op te eten. Terrasstoelen zijn verboden terrein tot morgen, maar de bankjes ernaast zijn wel toegestaan. Hoe dubbel. We vinden een bordestrapje, want de bankjes zitten overvol. Het smaakt heerlijk. 

Het wordt tijd voor de terugweg. Die is behoorlijk winderig. We zijn goed gekleed, dus koud hebben we het niet. Maar zelfs ondanks dat we ebikes hebben, moeten we stevig trappen en de ebikes slurpen energie in de wind. Dat betekent dat we hem geen tandje hoger kunnen zetten. Vooral op de stormvloedkering is het hard werken. Je kunt niet zeggen dat we lui geweest zijn vandaag.

Het was een mooie dag. 


27 April Bezoek

Vandaag is de koning jarig en hebben veel mensen een vrije dag. Daarom komen onze kinderen op bezoek met de kleintjes. Heel gezellig vinden wij dat. Als ik ‘s ochtends mijn bestelling ophaal, bij de bakker, merk ik al een hoop bedrijvigheid in het dorpje. Bij de bakkers staan al flinke rijen. Ik denk dat er meer mensen bezoek krijgen. We hebben nog een rustig ochtenduren want vanwege de middagslaapjes, die in de auto plaats moeten vinden, arriveren ze pas tussen 12 en 13 uur en gaan we meteen lunchen.


Na de lunch, pakken we de spullen en de auto en rijden naar het dichtstbijzijnde strand in Westenschouwen. Ik geloof dat we de laatste 2 parkeerplaatsen hebben op deze redelijk zonnige dag, de beste dag deze week. Maar  op het strand is plaats genoeg. De meisjes kijken hun ogen uit. Wat een lekkere grote zandbak. Ze zien paarden door het water lopen, vliegers in de lucht, heel veel kinderen. Ze vermaken zich prima en we moeten eigenlijk alweer te vlug onze spullen pakken. Ik heb maaltijden besteld in ons vaste restaurant en dat gaat er wel in bij de kids. Na het eten nog even lekker spelen en dan moeten ze helaas weer naar huis. Maar ze zijn doodmoe van al de indrukken. Het was een geslaagde dag.


28 April fietstocht Zierikzee.

Het zou de beste dag van de week moeten zijn qua weer. Maar dat valt weer vies tegen. Heel het land heeft zon, maar wij hebben wolken en het waait weer eens flink, daardoor voelt het fris. Maar het blijft droog, dus we nemen de fiets en plannen een mooie route langs het water naar Zierikzee. Het eerste stuk pikken we nog een stukje duin mee. Dat is een heel mooi stukje.


Dan komen we bij het water en fietsen we over de dijk langs het water naar Zierikzee. Een prachtige route, maar wel bij iets minder wind en ook graag wat meer zon.Het is veel langer als ik dacht en ik begin me ongerust te maken over mijn fietsaccu. Haalt die de terugweg wel? Ton maakt zich nergens druk over. Enfin uiteindelijk arriveren we in het gezellige Zierikzee en de terrassen zijn vandaag voor het eerst na 4,5 maand weer open, dus daar gaan we van profiteren.


We verwennen onszelf met een lekkere lunch en daarna nog een softijsje. Toen we in oktober hier waren, had ik een mooie tas gezien, maar de winkel was dicht. Bij toeval, vinden we de winkel weer en ze hebben nog steeds mooie leren tassen, dus nu grijp ik mijn kans en koop er een mooie taupe-kleurige. Dan moeten we weer terugfietsen. Gezien de teruggelopen accu, die vanwege de harde wind overuren draait, terwijl wijzelf ook nog flink mee moeten trappen hoor, besluiten we het eerste stuk via de gewone weg te rijden, dat kort de route zeker 5 km in. Uiteindelijk komen we weer bij het water uit, en soms hebben we zelfs wind mee.  Toch komen we redelijk gebroken thuis na de fietstocht van 56 km.

Vanavond geen restaurant, gezien de lunch van vanmiddag. We hebben totaal geen honger. We moeten het met de restjes van gisteren doen en dat is prima.

30 April

vanmiddag na een hele ochtend regen en kou besloten vanmiddag naar huis te gaan helaas.

4 gedachten over “2021 Villapark Livingstone

 1. Marianne

  Ha Ine,
  Zeeland,leuk dat jullie er zijn,blijft altijd mijn hart naar uitgaan.
  En inderdaad zag ik hetzelfde als jij voor je,Ton in het water,maar helaas…
  Onze ervaring in deze provincie is dat er op zondag veel minder open is/te doen is dan op gewone dagen.
  Zierikzee is (toen wij er waren )leuk,Renesse ook wel,daar logeerden wij,Domburg(erg toeristisch).Wij gingen nog wel eens naar Middelburg.
  Inderdaad Bruinisse en Brouwershaven vonden we ook niet “heftig”Maar je verhaal stopt op zondag,er is verder toch niets gebeurd?

  Reageren
 2. ine Bericht auteur

  Hoi Marianne,
  Nee niets gebeurd hoor, we zijn er nog, dus ik moest nog 2 dagen updaten.
  Ik ben wel helemaal klaar met die kou en wind hier. Gewoon pech hebben, de kou dan.
  Wind zal er altijd wel zijn.
  En bedankt voor de tips.

  Reageren
 3. Sonja Riool

  Hallo Ine,

  mag ik u een brutale vraag stellen. ik ben erg nieuwsgierig welk huisnummer jullie hadden op livingstone. Wij hebben nu nummer 31 op het oog ivm de vismogelijkheden dus ik ben erg benieuwd.

  hopelijk kunt u mij iets meer vertellen.

  met vriendelijke groet, Sonja Riool-Dumont

  Reageren
  1. ine Bericht auteur

   Oh sorry ik zie het nu pas, wij hadden nr 31 inderdaad ook.
   Ligt dus wel flink in de wind, de overkant is beter

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.