Maart 2022 Oostenrijk

maart 2022

Onze kinderen zijn gek op skiën. Dit jaar kan het weer en ze hebben gevraagd of wij mee willen. Wij zijn geen skiërs, maar het lijkt ons wel heerlijk om een weekje in een bergachtig gebied in de sneeuw te wandelen en te sleeën met de kleinkinderen.
We hebben een groot appartement geboekt voor de kinderen en kleinkinderen en een klein onderkomen voor ons.
Ik heb er superveel zin in na een half jaar thuiszitten met lockdowns.


Landal Rehrenberg

25 Maart Overnachting Leonberg

Vandaag niet veel te vertellen. we hebben vooral in de auto gezeten vanaf 10.30 tot 16.15. Het rijden verliep voorspoedig. Een file van 20 minuten, dus dat viel reuze mee. Leonberg was op de plaatjes heel erg leuk, maar wij kunnen die mooie marktplaats met vakwerkhuisjes niet vinden. we vragen het aan iemand en die zegt dat we dan helemaal de berg op moeten lopen, daar ligt de altstad. daar hebben we even geen zin in, dus we zoeken in het moderne gedeelte een gezellig restaurant. Het wordt Sale&Pepe. Eten smaakt prima. Helaas kunnen we niet pinnen, alleen met een Duitse pas. Wat ontzettend ouderwets. Met een beetje gezoek in beide portemonnees kunnen we cash afrekenen. Op naar Hotel Hirsch en eenmaal op de ruime kamer, ploffen we doodmoe, maar veel te vroeg op bed.

26 Maart Landal Rehrenberg

Om 14 uur komen we aan bij het Landal Park in Viehofen. Het is een zonovergoten dag, dus we hebben genoten van de laatste 70 km die door berg en skidorpjes liep. Omdat de receptie pas om 15 uur open is, gaan we op het terras zitten bij restaurant Dorfstadl. We verwennen onszelf met een Oostenrijks gebakje en een kopje cappuccino. Om 15 uur krijgen we de sleutels en rijden we naar het appartement.

Het is gezellig ingericht, nieuwe keuken, nieuw meubilair, badkamer is vrij basic maar het voldoet verder prima. De kids zijn ook op komst en we helpen hun met de spullen. Die hebben een zeer ruim appartement, een groot balkon met prachtig uitzicht op de deels nog besneeuwde bergwand. Over het algemeen ligt er nog weinig sneeuw, ze zullen hogerop moeten om te skiën, maar dat komt wel goed. We eten vanavond eenvoudig: chicken tonight met rijst en doperwten. de meisjes vinden het heerlijk en de pannen zijn tot op de bodem leeg.


Daarna is het bedtijd voor de ukjes en wordt ons een zeer ingewikkeld spel voorgeschoteld. ik hoop dat ik het morgen allemaal nog snap. We gaan bijtijds naar ons eigen huisje. ik moet nog wat spullen uitpakken. de klok gaat vannacht ook een uur vooruit, dus de nacht is korter.

27 Maart Zell am See

Weer een super zonnige dag vandaag. ’s morgens en ’s avonds wel ijskoud, maar overdag terrasjesweer. We moeten ’s morgens onze 3 lieverdjes vermaken. Eerst ontbijten ze met smaak de zelf afgebakken broodjes van oma op. Daarna gaan we naar de Bollo Club, die in het huis zit. Eigenlijk gewoon een grote speelruimte waar ze kunnen klimmen en klauteren, tekenen, bouwen etc. ze vinden het erg leuk daar. Daarna gaan we naar het zwembad. Binnen heb je alleen in kinderbad en een whirlpool, maar je kunt via een trap naar een heerlijk verwarmd buitenbad en dat ziet er voor ons ook aantrekkelijk uit, voor een volgende keer misschien. de meisjes vinden het heerlijk en springen van de kant af. Zelfs kleine Lara gaat nog even in het bad en je ziet haar genieten. Het is alleen bloedheet daar voor de niet zwemmers. Als we terug zijn, is het alweer tijd voor een boterham en leggen we de meisjes op bed, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. als we ons geinstalleerd hebben op het balkon, komt Olivia al haar slaapkamertje uit. Nina volgt niet lang daarna. Inmiddels is Tim thuis en wij geven het stokje over.

Wij gaan lekker genieten van Zell am See. Wat ligt dat stadje mooi, tussen de besneeuwde bergtoppen. We maken een wandeling langs het water en lopen via het gezellige dorpje terug. We verwennen onszelf met een heerlijk sorbet, buiten op een terras, dit had ik niet durven hopen, zalig. dan rijden we weer terug en relaxen nog even in ons eigen huisje tot etenstijd. We eten met zijn allen bij het inpandige restaurant. Dat gaat heel goed en het smaakt prima.28 Maart SCHMITTENHÖHE

De oppasochtend verloopt in het begin hectisch. de meisjes zijn het niet echt met elkaar eens. ze verdedigen continue hun eigen speelgoed: mijn boekje, mijn dit, mijn dat met de nadruk op mijn. gelukkig wordt dat in de loop van de ochtend minder en zijn ze het ineens weer eens dat de glijbaan, die ze vanaf het balkon zien wel erg vies is en bouwen ze 2 hutten op het balkon van de wasrekjes. Wouter arriveert rond 1 uur om Nora bij te staan en wij gaan weer samen op pad.

Het is nog steeds fantastisch weer, dus wij willen ook wel eens wat van dat wintersportsfeertje proeven en besluiten ook met de cabine naar boven te gaan. De Zell am See express bij het park is dan de makkelijkste keus. De vriendelijke man van de ticketshop raadt ons dit echter af. Er is geen restaurant boven en in de sneeuw is het te moeilijk lopen. Hij raadt ons Zell am See aan en dan wel de Schmittenhöhe. dus wij rijden braaf naar Zell am See. De TrassXpress brengt ons de bijna 2000 meter hoge berg op. Wow wat een views aan alle kanten, schitterend, vooral bij die prachtige blauwe luchten.Echt genieten en veel warmer als wij verwachtten. We wilden eerst nog mutsen etc meenemen, nou absoluut niet nodig. we lopen naar een nog hoger gelegen restaurant. superzwaar. niet zo ver, maar erg steil en de sneeuw is een extra obstructie. ik ben blij met mijn snowboots. Daar aangekomen, brandt de zon zo hard, dat ik alleen in de schaduw wil zitten, helaas, dat willen meerdere mensen. Binnen mag helaas niet, dus we belanden aan de bar van een après ski bar met luide muziek. Ik heb inmiddels zo’n dorst dat ik een halve liter cola bestel, zalig. we lopen nog een rondje om vooral niets van het uitzicht te missen en om 4 uur nemen we de cabine naar beneden. Nog even boodschappen doen en we rijden naar Rehrenberg. om half 6 hebben we afgesproken bij restaurant Dorfstadl bij re de receptie. ze hebben een heerlijke menukaart, dat wordt nog moeilijk kiezen. Helaas hoeven we helemaal niet te kiezen, want ze zijn doodleuk op vakantie en de tent is not nader order gesloten. wat nu? een eindje verder is nog een restaurant, maar ook die zijn wegens ”urlaub” gesloten. We hebben nog maar een optie: pannekoeken bakken. dit stond op het programma voor morgen, maar we hebben geen keus. Ton en ik bakken 6 pannekoeken met spek en kaas in ons eigen huisje en Nora en Tim dunne pannekoekjes met appel. Het smaakt prima maar we eten laat, zeker voor de kleintjes. Morgen maar eens beter ons huiswerk doen. Het was in ieder geval een supermooie dag.

Dinsdag 29 Maart 2022

Het weer gaat veranderen zeggen ze, maar vanochtend schijnt het zonnetje nog steeds. Daar moeten we van profiteren zolang het kan. De temperatuur is ook geweldig. Wouter en ik gaan zwemmen met Olivia en Nina. Ton blijft bij Lara.

Daarna zijn de meisjes moe. We spelen nog wat en af toe wordt er nog wat gestreden om een speeltje. Nina wil eerst niet naar bed, maar uiteindelijk vraagt ze me of ze naar bed kan, zo moe is ze. Nora is inmiddels gearriveerd en wij gaan.

Waar gaan we heen? Dat valt nog niet mee. Vanwege de sneeuw, die al wel grotendeels weg is in het dal, is er toch nog veel gesloten. Ik zie dat wel wel een stuk van de Grossglocknerstrasse kunnen rijden tot een mooi uitzichtspunt. Helaas klopt dat niet. De weg wordt al eerder geblokkeerd. Dus dat wordt omkeren en we rijden maar richting Kaprun voor een wandelingetje door het dorp en een terrasje. Kaprun is nou ook niet echt je van het. De wandeling langs de rivier is wel leuk, maar kort, dus we lopen via het centrum terug. 


Als we weer in het huisje zijn, lijkt een duik in het zwembad wel fijn. Helaas is de deur van het zwembad gesloten. Hoe het kan? Geen idee, maar ik ga  teleurgesteld terug.

Vanavond gaan we met zijn allen naar Zell am See en vinden een knus intiem restaurantje met een ronde tafel waar we lekker eten. De kinderen zijn ook erg lief.

Woensdag 30 Maart

Vandaag alweer geluk met het weer. Wel bewolkt, maar best lekkere temperaturen. 15 graden wijst de thermometer aan in de middag.

Melanie gaat vanochtend met Lara en Nina met de cabine naar boven, de berg op. Zij kan dat gratis doen, omdat ze een skipas hebben. Boven zal Tim hun daar treffen. Olivia gaat met ons mee naar ons huisje en vindt dat ook reuze interessant. Oma heeft ook wat speelgoed meegenomen, dus ze vermaakt zich wel, aan het einde van de ochtend gaan we gezamenlijk naar de Bollo Club. Om 13 uur leggen we de meisjes op bed na een lekker kopje soep als lunch. Olivia onder zeer luid protest, maar ze heeft het hard nodig, is erg moe.

Wij rijden naar Saalfelden, waar ik een leuke wandeling gevonden heb rond de Ritzensee, een klein meertje, maar wel wel mooie uitzichten rondom. Het is heerlijk wandelweer en wij genieten. Helaas zijn de uitzichten met de bewolking iets minder. 

Daarna rijden we naar het centrum. Best nog wat winkels hier. We nemen ons dagelijkse terrasje en dit keer hebben we wel iets lekkers bij de koffie. Daarna nog een rondje door het centrum lopen, best mooi en gezellig, boodschappen doen voor het avondeten en de middag zit er weer grotendeels op. De hele familie vertrekt net naar het zwembad als wij met de boodschappen thuiskomen. Dat betekent voor ons nog een uurtje rust, we kunnen zelfs nog even buiten in het zonnetje zitten. Het was weer een mooie dag.

Donderdag 31 Maart 2022

Wouter gaat vandaag met Olivia met de lift naar boven om mama ontmoeten boven op de berg. Een hele ervaring voor de meisjes. Wij blijven bij Lara en Nina. Als Wouter terug is met Olivia, mag Nina mee naar opa en oma’s huisje en ze vindt het ook erg leuk en speelt lekker met de klei. We lunchen bij Wouter en voor we het weten, staan Tim en Melanie weer voor de deur en kunnen wij weer op stap.

We rijden nu een keer de andere kant op, richting Saalbach Hinterglemn. Er moet ergens een 2 km lange brug te zijn waarover je kunt wandelen en zo een mooi overzicht hebt op de omgeving. We rijden tot de parkeerplaats, maar daar blijkt de weg afgesloten te zijn, maar de omgeving is erg mooi en we besluiten de auto te parkeren en te gaan wandelen. We lopen langs de wildstromende Saalach rivier, en overal hoor je water stromen. Het smeltwater dat nu aan alle kanten van de berg afstroomt. Er ligt nog behoorlijk wat sneeuw hier. Af en toe wil ik een mooi foto maken en moet ik van het pas af. Ondanks mijn snowboots, zak ik wel 50 cm weg de sneeuw in. Tot twee keer toe val ik met mijn kont in de sneeuw. Dat heb je allemaal over voor een mooie foto, haha. 

We komen geen gezellige conditorei mee tegen onderweg, dus dat wordt koffie drinken in het huisje met een koekje.

Melanie heeft ondertussen al een restaurant geboekt in Saalbach. 

https://www.saalbacherhof.at/de/restaurants/wirtshaus.html

Het is een goede keuze, eten smaakt prima, kinderen zijn lief.

Het weer is knudde, koud en nat

1 April 2022

Alweer de laatste dag van een heerlijke week. Jammer dat de twee laatste dagen wat minder waren qua weer, maar we hebben enorm geboft. We vermaken de meisjes vanmorgen door met hen te gaan kleien en dat houden ze best lang vol. Daarna gaat Olivia even slapen, ze is doodop en Nina en Tim naar de Bollo-club. Dus ik heb even rust. Lara ligt ook nog heerlijk te dutten. Later kan ik haar op mijn gemak haar flesje geven en dan komt Olivia uit bedje. Ze is opgeknapt van haar slaapje.Voor we het weten, komt Melanie thuis met de lunch.

Ondanks de regen, gaan Ton en ik er toch op uit. We maken een mooie wandeling rond de Klammsee, een stuwmeertje met een mooie groene kleur. Natuurlijk zijn de kleuren minder mooi met dit regenachtige weer, maar we genieten er niet minder om.


Daarna doen we even boodschappen bij Billa, de Albert Heijn van Oostenrijk. Broodjes en drinken voor de lange rit morgen. Ook de auto wordt lekker goedkoop afgetankt . Scheelt maar liefst 40 a 50 cent per liter met Nederland. 

Ons afscheidsetentje is bij restaurant Berg in hetzelfde gebouw, dus lekker makkelijk. De auto’s worden gepakt en we zijn klaar voor vertrek morgenvroeg. Het was een fijne gezellige vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.