Corfu

oktober 2001

Corfugrichenland[1]
13 tot en met 20 oktober 2001

Zaterdag 13 oktober

ani11[1]Eigenlijk hebben we de hele (zeer korte) nacht niet geslapen als het wekkertje gaat om half 2. Wie verzint het toch dat vliegtuigen zo vroeg moeten vertrekken. En dankzij de 11 september aanslag in Amerika moeten we ook nog 3 uur voor vertrektijd inchecken ook. Maar dat heb je er allemaal graag voor over. We hebben de pech een tussenlanding te moeten maken in Zakynthos. Vanwege 11 september, hebben er zoveel mensen geannuleerd, dat ze 2 bestemmingen in een vliegtuig gepropt hebben. Dat kost ons weer een paar uur reistijd extra. Als we eindelijk aankomen om 12.40 worden we getrakteerd op een zonnig eiland en daar doe je het allemaal voor.

Image14 Image16 Image13

line16

Als we in het hotel aankomen en de gordijnen openen zijn we aangenaam verrast door het uitzicht. Prachtig uitzicht over de zee en de kustlijn van Albanië.

line16

Image33 Image4-1 Image3-1

line16

Image29 Image32 Image35 Image36

line16

eleafotosHier houden we het wel een weekje vol. We besluiten een wandeling te gaan maken in de omgeving. Na enkele meters gelopen te hebben, krijgen we de eerste zwerfhond achter ons aan. Ik ben hier niet echt blij mee, je weet niet wat voor soort hond het is. Maar dat was nog niet alles: binnen de kortste keren lopen we te wandelen met wel 4 a 5 honden achter ons aan. Ik wil terug naar het hotel. Ik ben doodmoe en die honden doen daar geen goed aan. We draaien om en nu snappen we waarom het hotel een eigen hond heeft. Die verjaagd binnen enkele seconden luid blaffend al onze achtervolgers. We gaan een uurtje op bed liggen en ik val al meteen in diepe slaap. Als we na een uurtje wakker worden, voelen we ons al meteen heel wat fitter. We gaan naar het heerlijke buffet, nemen nog een lekker Grieks wijntje op het terras (heerlijk in oktober nog buiten zitten in een T-shirtje) en duiken ons bed in.

line16

Image37 Image45 Image46 Image64

line16

Zondag 14 oktober ani32[1]

Na een zalig ontbijt te hebben genuttigd, huren we bij de hotelreceptie een auto. We popelen om het eiland te gaan verkennen. De Renault clio cabrio is natuurlijk al verhuurd, zodat we het met een Fiat Punto moeten doen.

line16

Image7-1 Image6-1 Image8-1 Image11-1

line16

Wel met airco gelukkig, maar geen stuurbekrachtiging. Maar dat valt pas op als we in de bergen al die haarspeldbochten moet nemen. We besluiten vanaf onze standplaats Dassia langs de kustweg naar het noorden te rijden richting Achavari. Prachtige route overigens, met mooie vergezichten op de kust van Albanie. In Achavari hebben we een koffie/zwemstop. De eerste keer in de zee gezwommen. Wat zalig. Temperatuur prima en mooi helder zeewater.

Vanaf Achavari gaan we de Pantokrator beklimmen (met de Punto). De hoogste berg van Corfu (906m). Boven heb je een prachtig uitzicht met terrasje. Helaas staan er ook allerlei antennes en zendmasten en die verpesten het uitzicht gedeeltelijk. De weg er naar toe was trouwens zeer goed te rijden. We rijden via bergdorp Spartilas terug naar het hotel.

line16

Maandag 15 oktober

Vandaag steken we het eiland over van Oost naar West. Dat is niet zo ver als het lijkt. Na een half uur zijn op onze bestemming: Paleokastritsa. Het plaatsje stelt niet zoveel voor, maar heeft ontzettend schilderachtig gelegen baaitjes, waar je heerlijk kunt zwemmen en boottochtjes maken of gewoon heel erg genieten van het uitzicht. We huren een waterfiets en moeten gewoon een keer zwemmen in dit kristalheldere uitnodigende zeewater.

We rijden verder de bergen in via Lakones naar Angelokastro, waar je werkelijk een droomuitzicht hebt over Paleokastritsa. We eten in een Hotel/Restaurantje dat Golden Fox heet. Lijkt me heerlijk daar te logeren want dan heb je elke dag dat mooie uitzicht. Onthouden dus voor een eventueel volgende keer.

line16

Image18 Image19 Image22 Image26

line16

Dinsdag 16 oktober

Via het typische Corfiotisch bergdorpje Pelekas rijden via naar de Keizersstoel. Keizer Wilhelm ging hier regelmatig naar toe om te genieten van de zonsondergang. Ze hebben dus echt een uitzichtpunt met bankjes en verrekijker waar je op de gemak kunt gaan zitten genieten van de zonsondergang. Het uitzicht is mooi, maar op de zonsondergang wachten we maar niet want ik zou hier niet graag in het donker rijden.

line16

Image31 Image5-1 Image30

line16

We gaan dus verder richting Agios Matheos, weer zo’n typisch grieks dorp waar je nog vrouwtjes van minstens 90 jaar geheel in het zwart gekleed op ezeltjes ziet rijden. Het lijkt wel een ansichtkaart. We rijden door een prachtig bos van oeroude olijfbomen. Een spookachtig gezicht. Typisch zo’n beeld uit oude bijbelfilms. We maken uiteraard nog een strandstop op een verlaten strandje en rijden via Agios Gordis naar Dassia.

Woensdag 17 oktober

Via Karousades (viel tegen) naar Sidari. Een gezellig maar wel toeristisch dorp met voornamelijk Engelse toeristen, maar daarvoor komen we niet.  We zijn hier voor het beroemde Canal d’Amour. Een typische gevormde kust en inham, dat het Canal d’Amour genoemd wordt. Nu we hier toch zijn, winkelen we ook nog wat.

Image38 Image39 Image41 Image43

line16

Via Peroulades, Avlides, Agios Stefanos, Arillas rijden we naar Agios Georgis waar een mooi strand schijnt te zijn. Strandstop. Tijd om te lunchen en te zwemmen. We besluiten eens een andere terugweg te nemen via de bergen. Het is een zeer steile weg vol haarspeldbochten. Wat missen we de stuurbekrachtiging. Maar de weg is de moeite waard. Oeroude dorpjes passeren we, waar de tijd stil heeft gestaan. Je waant je in de jaren 60. Het lijkt wel of de mensen hier ook veel ouder worden als in Nederland.

Donderdag 18 oktober

Vandaag is de zuidkust aan de beurt. We rijden eerst naar Perama even ten zuiden van Kerkyra (Corfu-stad) waar je via een loopbrug zowat pal onder de landende vliegtuigen door kunt lopen. Het is erg warm op die loopbrug en er zitten veel wespen en wat nog erger is: er is geen vliegtuig te zien. Maar wachten wordt beloond, daar is een niet al te groot vliegtuig die tamelijk laag over ons heenvliegt.

Image51 Image50 Image48

line16

We zakken verder af naar het uiterste zuiden. De een na grootste stad Lefkimmi blijkt een vieze oude stad te zijn waar niets te zien is. Je kijkt alleen je ogen uit naar de oude troep die ze hier allemaal hebben, sorry hoor. We rijden door naar Kavos, weer zo’n stad die zeer geliefd is bij de Engelsen. Dat is te merken. De ene hamburgertent na de andere. Daar maken we ook meteen maar gebruik van nu we hier toch zijn.  In elk café zijn grote videoschermen, waar de hele dag films gedraaid worden en vooral ’s avonds alle Engelse voetbalwedstrijden. Het is ten tijde van de Champion League. Overal worden Engelse voetbalshirts verkocht. Wat zal het hier in het hoogseizoen een chaos zijn.

Image52 Image53 Image54

line16

Via bergdorpen Spartera, Dragotina, Neochori rijden we naar Issos Beach. Dit was weer een heerlijke dag. ’s Avonds in het hotel nog genoten van onze tweede Griekse avond. Erg gezellig.

Vrijdag 19 Oktober

We gaan vandaag Corfu-Town ontdekken. Dit doen we met de bus die vlak voor ons hotel zijn eerste halte heeft en dat is maar goed ook. Na enkele stops gehad te hebben, hangen ze al behoorlijk om ons heen. De bus blijkt niet de modernste te zijn. De snelheidsmeter werkt niet eens meer. Wel grappig om te zien wat hier allemaal normaal is en wat bij ons uit den boze zou zijn. Corfu-Town blijkt een hele gezellige stad te zijn waar je gezellig kunt winkelen en ook nog wat cultuur kunt bekijken. Er is een oude en nieuwe vesting. Alhoewel, die nieuwe is ook al een paar honderd jaar oud hoor.

Image56 Image57
Image59 Image60

line16

In de namiddag besluiten we nog een kijkje in Kassiopi te gaan nemen. Weer een stuk langs die mooie noordkust rijden is geen straf voor mij. Kassiopi is een klein gezellig plaatsje met enkele rotsstranden.

Zaterdag 20 Oktober

Bah, de laatste dag alweer vandaag, maar we hebben geluk. We vertrekken pas om 19.30 uur vanaf het hotel, dus nog een hele dag de tijd. De hoogste tijd om het Achilleon aan te doen. Een paleis waar Keizerin Sissi haar zomerverblijf had. Werkelijk een plaatje. Alleen jammer dat je maar een klein gedeelte mag bewonderen.

axilio

line16

Image66 Image68 Image67

line16

Image69 Image72 Image71

line16

We hebben nog tijd over en gebruiken die om naar het mooie strand van Glyfada te gaan. Heerlijk gezwommen en daarna naar huis om nog een laatste keer lekker te eten en de koffers te pakken. Tijd om naar huis te gaan

Image73 Image74 Image75 Image76

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.